Stad Leuven fleurt ingang Tweebronnen op met reusachtige street art muurschildering

21/06/2020

Aan de ingang van het Tweebronnengebouw in de Rijschoolstraat prijkt nu een nieuw pareltje. Leuvens kunstenaarscollectief Treepack werkte samen met de artiest Toon van Ishoven aan een inspirerende muurschildering, speciaal voor alle bezoekers en voorbijgangers van de Bib en het Stadsarchief. De stad Leuven is niet voor niets sinds april “street art city” geworden.

De ingang van Tweebronnen aan de Rijschoolstraat is afgelopen weekend omgetoverd tot een opvallend kunstwerk. Treepack werkte met kunstenaar Toon van Ishoven samen aan verschillende ontwerpen waaruit medewerkers van de Bib Leuven en het Stadsarchief konden kiezen. “ We wilden deze saaie en kale onderdoorgang omtoveren tot een nieuw, leuk en inspirerend plekje in Leuven”, legt schepen Denise Vandevoort uit. ”Nu prijkt hier een uitnodigende muurschildering van een meisje dat in’t zonnetje ligt te genieten van een goed boek. Het kunstwerk, getiteld “daydreamer”, is een herkenbaar beeld voor velen, en een leuke verwijzing naar de aangename ontmoetingsplekken die de bib te bieden heeft.”

Indrukwekkende en tijdloze street art
Om de ingang van Tweebronnen op te fleuren, deed de stad een beroep op de mural experten van Treepack. Treepack is een organisatie gespecialiseerd in het verfraaien van de publieke en commerciële ruimtes met muurschilderingen en street art. De afgelopen jaren verrasten ze de Leuvenaars al met originele street art op verschillende plaatsen in Leuven.

Street Art Cities
Leuven is goed op weg als street art city. In april trad de stad toe tot het brede internationale netwerk Street Art Cities. Via haar online platform https://streetartcities.com/ en de gelijknamige app kan je nu al meer dan 80 muurschilderingen in de Leuvense straten ontdekken. Leuk om nu al eens virtueel de stad in te trekken…


Bron: Stad Leuven