Whitehouse Gallery

Groot Park 2, 3360 Bierbeek - art@whitehousegallery.be - +32 473 39 14 78

Contemporary art gallery / Historisch pand / arboretum / tentoonstellingen / sculpturen

Over Whitehouse Gallery

Whitehouse Gallery is geopend in mei 2014. Ze is gelegen op een verrassende plek midden in de natuur, in de nabijheid van de stad Leuven. De keuze van de locatie en het historisch pand – een 18de eeuwse gerenoveerde villa, omgeven door een 11 ha groot arboretum - wakkert de dialoog aan tussen heden en verleden, natuur en cultuur, lokaal en globaal, tijd en ruimte. Dit resulteert in een site-specifieke aanpak en een unieke beleving.

De verdere uitbouw van de galerie resulteerde in september 2017 in de opening van een nieuwe 120 m2 projectruimte in het aanpalende gebouw op dezelfde site. 2x per jaar wordt een curator uitgenodigd om een kunstenaar voor te stellen in deze white cube. In volle vrijheid werken ze een project uit dat simultaan met de lopende tentoonstelling in de galerie getoond wordt. In hetzelfde gebouw werd in september 2018 een tweede ruimte geopend van 350 m2 , Whitehouse Gym, als verlengde van de galerie.

De galerie engageert zich om hedendaagse beeldende kunstenaars die reeds een artistiek curriculum opbouwden te ondersteunen, maar biedt tevens kansen aan opkomend talent in hun professionele groei. Het zwaartepunt van de tentoonstellingen bestaat steeds uit nieuwe creaties. Door het verbinden van de verschillende netwerken in het veld, wil Whitehouse Gallery een actief instituut zijn dat voor vernieuwing zorgt in de ontwikkeling van de kunstenaar en de artistieke wereld.