Cirkus in Beweging vzw

Erasme Ruelensvest, 3001 Leuven - info@cirkusinbeweging.be - 016 60 32 63

Open community / Vrijplaatsen / Cirlesk / Beweging / Katalysator

Over Cirkus in Beweging vzw

Circus is voor Cirkus in Beweging een multidisciplinaire verzameling van creatieve en expressieve bewegingsvormen zonder competitiedrang en met weinig taal- en cultuurbarrières. Deze bewegingsvormen zijn onderhevig aan maatschappelijke tendensen en evolueren dus doorheen de tijd. Dat maakt van circus de kunstvorm bij uitstek die open staat voor vernieuwing en experiment. Hierdoor maken ondertussen het circusorkest, acro-parkour, acroyoga en percussie deel uit van “ons circus”.

Jong en oud wordt bij Cirkus in Beweging uitgedaagd om te proeven van en te experimenteren met circuskunsten. Cirkus in Beweging zet circusspel in als middel om de individuele, sociale, motorische en creatieve ontwikkeling te bevorderen. Je kan er leren jongleren, eenwieleren, ton-, bal-, stelt- of koordlopen. Je kan parkour trainen en je aansluiten bij een percussiegroep of acrobatische kunstjes leren op de grond en in de lucht of met de diabolo. Dit alles wordt overgoten met een saus van circustheater. Oefenen, oefenen, oefenen, een boke met choco en verder oefenen! En dan … muziek zoeken, een kostuum aantrekken … en de show kan beginnen!

Cirkus in Beweging biedt naast wekelijkse lessen ook workshops, animaties en voorstellingen aan, waar en wanneer de klant het wenst.