Ancienne Belgique

Anspachlaan 110, 1000 Brussel - info@abconcerts.be - +32[0]25482484

De AB brengt muziek van nu, door mensen van vandaag, over de wereld waarin we leven. Met concerten in de Grote Zaal en de Club, maar ook met AB TV, AB Sessions, huiskamerconcerten, listening sessions en lezingen in Huis 23. En iedere zomer betoveren de Feërieën en Boterhammen in het Park (in 2014 al 25 jaren jong!) het Warandepark met hun magische out door-concerten.

Over Ancienne Belgique

De AB, en meer bepaald de Club, geldt ook nog steeds als ware broeihaard voor jonge artiesten. Tijdens het Domino-festival ( 1996 -2011) gaf onontgonnen talent het eigenzinnige beste van zichzelf. Nu zijn er projecten als Silence Is Sexy en Artists in Residence. In 2014 ziet een nieuw initiatief het levenslicht: Get Sprouts Again: AB’s 10 voor de toekomst.

En de toekomst is zoet. Met het ambitieuze Liveurope kijkt de Brusselse muziektempel over de landsgrenzen heen. Dankzij de steun van de Europese Commissie (in het kader van ‘Creative Europe’) verbindt de AB vanaf 2015 maar liefst 13 verschillende Europese concertzalen. Elk zullen zij jonge artiesten uit de partnerlanden zichtbaarheid geven in eigen huis.

Kortom, AB doet nog steeds wat het al jaren doet: interessante nieuwe en gevestigde artiesten presenteren aan een zo ruim mogelijk publiek van muziekliefhebbers. Met passie voor muziek en liefde voor publiek. En niets laat vermoeden dat daar in de toekomst verandering in komt!